Onze engagementen tijdens deze tweede lockdown

Gent, 3 november 2020

Hallo,

2020 is een bijzonder uitdagend jaar. Ons land is gisteren voor de tweede keer in lockdown gegaan, met alle onzekerheden en complicaties vandien. De bestrijding van het coronavirus vraagt een enorme solidariteit.

We zijn met EnergyVision en Brusol bezig aan ons beste jaar ooit – we hebben vorige week de kaap van 100 miljoen EUR groepsomzet in 2020 overschreden, ondanks Corona en alle moeilijkheden die daarbij komen kijken. Tegelijk zijn we bezig aan ons moeilijkste jaar ooit. Zekerheden worden onderuitgehaald.
Het zal voor ieder van ons een lange, lastige winter worden, met weinig mogelijkheden voor activiteiten in de vrije tijd, met donkere dagen, en met een virus dat zeer nabij is.
Dat vraagt enorm veel van elk van ons.

Ook tijdens deze tweede lockdown gaat EnergyVision duidelijke engagementen aan, naar onze mensen, naar onze klanten en naar de samenleving. De totaliteit van deze engagementen betekent opnieuw een inspanning van één miljoen EUR, die we betalen vanuit onze eigen middelen.

Onze drie engagementen naar aanleiding van de nieuwe lockdown:

1. Twee maanden gratis stroom voor al onze klanten

Al onze klanten (zowel de KMO’s als de gezinnen) krijgen ook deze keer twee maanden gratis elektriciteit. De elektriciteit die onze zonneparken produceren, wordt gedurende twee maanden volledig gratis ter beschikking gesteld aan onze klanten. Al onze klanten in Vlaanderen (zowel KMO’s als gezinnen) zullen 0 euro betalen voor hun energiefacturen die ze van ons krijgen in de maanden november en december 2020. Dit gebeurt automatisch – niemand dient hiervoor iets aan te vragen.

2. Extra zorg en steun voor al onze medewerkers

Net zoals tijdens de eerste lockdown, garanderen we dat niemand van onze medewerkers in het systeem van tijdelijke of economische werkloosheid gaat. Niet nu, niet de volgende maand, niet in januari als de maatregelen daarna nog verder gaan. Iedereen heeft volledige garantie van loonbehoud. Dit geldt voor al onze teams (zowel in België, China als Marokko) en dit geldt of ze nu werken of ziek zijn, op de bureau zijn of thuis standby staan, in lockdown zitten of niet.
We voorzien veilige werkomstandigheden: extra materiaal voor wie thuiswerkt, verregaande veiligheidsmaatregelen op kantoor. Op kantoor voorzien we dagelijks een gratis lunch, om het aantal verplaatsingen voor onze mensen zo beperkt mogelijk te houden, en om de plaatselijke horeca te steunen.
We zetten bijkomend een budget van 360.000 EUR opzij dat we begin volgend jaar zullen uitkeren aan de medewerkers, onder de vorm van een collectieve winstpremie, als extra steun en bedanking voor de enorme inspanningen in dit moeilijke jaar.
Onze medewerkers zijn ons hoogste goed, ons echte kapitaal. Ze zijn er elke dag opnieuw voor onze klanten. Vandaag is het bedrijf er meer dan ooit ook voor hen.

3. Onze dienstverlening blijft paraat

Binnen ons bedrijf gelden zeer strikte maatregelen, zo kunnen we blijven doorwerken en kunnen we u garanderen dat uw dossier wordt opgevolgd en/of uw installatie plaatsvindt in veilige omstandigheden.
We engageren ons om dagelijks meerdere werven te blijven opstarten, in alle veiligheid. De gezondheid van onze medewerkers en klanten zijn hierbij onze absolute prioriteit.
We geven voorrang aan onze projecten voor kansarme gezinnen in Brussel, met name dan aan de kleinste daken zodat we ook onze klanten in Brussel kunnen helpen om hun energiefactuur onmiddellijk te doen dalen.
De installaties vinden plaats binnen ons Brusol-programma en we nemen hiervoor alle voorzorgsmaatregelen (zie een uitgebreid overzicht op https://brusol.be/nl/corona/).

4. Geen enkele overheidssteun

We vragen geen enkele overheidssteun aan, hoe lang het deze keer ook duurt of hoe diep de lockdown ook snijdt. We hopen dat de overheidssteun maximaal gaat naar de zwaarst getroffen sectoren, sectoren die mee zorgen voor menselijk geluk in normale tijden.

Er is één zekerheid: op een dag wordt alles weer normaal. Het wordt een lange winter, maar de zon komt terug, Corona is op een dag onder controle, en tot dan gaan we er samen door. We laten jullie niet los. We laten mekaar niet los.
Het is een uitzonderlijk jaar, we zijn uitzonderlijk goed voorbereid.

Veel geluk de komende tijd,
Maarten.

Maarten Michielssens
GROUP CEO

EnergyVision
Bijenstraat 28
9051 Gent

t: 09 38 38 296