Alweer een PV-project van EnergyVision: Silver Food, Berrechid

Naam Klant

Silver Food

Kerngegevens van de installatie

1.061 kWp, goed voor een jaarlijkse productie van ruim 1,8 miljoen kWh
 

Locatie van de installatie

Berrechid/Casablanca, Marokko

Beknopte beschrijving van het project

Op minder dan een maand tijd installeerden we het grootste PV-project in de wijde omgeving van Casablanca, in Marokko. Bij Silver Food bouwden we liefst 1.061 kWp aan zonnepanelen, zowel op hun dak als op de grond. De installatie, goed voor een jaarlijkse elektriciteitsproductie van ruim 1,8 miljoen kWh is volledig door EnergyVision Maroc gefinancierd. Silver Food, een grote visfabriek die marktleider is in Marokko voor o.a. tonijn, makreel en sardientjes, zal gedurende zes jaar in lokale munt stroom afnemen tegen kostprijs. Daarna wordt de stroom volledig gratis. De besparing loopt in de tientallen miljoenen dirhams.
Een schoolvoorbeeld van Belgisch-Marokkaanse samenwerking, en daarom kwamen op 28 november ondermeer H.K.H. Prinses Astrid, Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en Vlaams Minister-President Geert Bourgeois het project inhuldigen, compleet met speeches, veel taartjes en veel vuurwerk. Het hele team van EnergyVision (zowel de Belgen, Chinezen als de Marokkanen) vierde mee.

Dit gebeurde bij de klant

EnergyVision @ silverfoo EnergyVision @ silverfood

EnergyVision hielp van A tot Z: van een bouwvergunning bij de lokale overheid tot en met de financiering van het hele project gedurende zes jaar. Bovendien bouwden ze in een recordtempo en hielden ze ons dagelijks op de hoogte van de vooruitgang. Op de dag van de opening kwamen verschillende ministers en Prinses Astrid langs: we zullen gedurende vele jaren genieten van gratis stroom én van super herinneringen.

Robin MoodyCEO van Silver Food

Enkele beelden

EnergyVision @ silverfood
EnergyVision @ silverfood
EnergyVision @ silverfood
EnergyVision @ silverfood
EnergyVision @ silverfood
EnergyVision @ silverfood

Bekijk hier het project van start tot finish in 31 seconden

Hartelijk dank, Silver Food, voor het vertrouwen!