Alweer een PV-project van EnergyVision: Zwembad Nereus, Brussel

Naam klant

Sibelga (netbeheerder)

Naam begunstigde

Gemeente Ganshoren

Kerngegevens van de installatie

133,11 kWp in oost-west oriëntatie
Gegarandeerde opbrengst van ruim 107.000 kWh per jaar

Locatie van de installatie

Ganshoren, België

Beknopte beschrijving van het project

Deze installatie is de tweede van circa vijftig projecten die EnergyVision opleverde in opdracht van Sibelga, de netbeheerder van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit in het kader van SolarClick, een programma die de Brusselse Regering toevertrouwde aan Sibelga om de milieudoelstellingen in Brussel te behalen (www.solarclick.be). SolarClick wordt van nabij opgevolgd, niet enkel door Sibelga en de lokale politiek maar ook door Brussel Leefmilieu en door Brussels Minister van Energie Céline Fremault.
Deze installatie, bovenop het dak van het Nereus-zwembad in Ganshoren, levert jaarlijks ruim 107.000 kWh. EnergyVision bouwde de 133,11 kWp en onderhoudt de site gedurende tien jaar.

Dit gebeurde met het dak van de klant

Overheden voelen zich vaak machteloos wanneer ze hun energiefactuur zien. Solarclick verhelpt daar aan. Openbare instellingen van het Gewest en de Brusselse gemeenten krijgen zo een eenvoudige oplossing waarbij ze kunnen genieten van schone, duurzame en gratis energie. Zo verbeteren we het leven van alle Brusselaars.

Céline FremaultBrussels Minister van Energie

Enkele beelden van op de werf

Bekijk hier het project van start tot finish in 26 seconden

Bekijk hier het project vanuit de lucht

Hartelijk dank, Sibelga en Zwembad Nereus, voor het vertrouwen!