Samen bouwen aan een duurzame toekomst

Duurzaam voor iedereen

ESG (Environmental, Social & Governance) ligt in het hart van wat we doen bij EnergyVision. We bouwen stap voor stap aan een betere wereld op basis van hernieuwbare energie

Die duurzaamheid trekken we integraal door in elke stap van onze waardeketen met als doel de duurzame energietransitie toegankelijk te maken voor iedereen.

Voor de maatschappij

Sociale, maatschappelijke, duurzame en ethische waarden zijn de bouwstenen van ons bedrijf. De producten waar we mee werken, dienen integraal aan de hoogste CSR- en ESG-waarden te voldoen. 

De leveranciers en onderaannemers met wie we werken, dienen onze gedragscode te ondertekenen en worden actief opgevolgd. Het staat in onze statuten verankerd dat we bij jobcreatie voorrang geven aan kansengroepen. Onze medewerkers delen ook jaarlijks in een deel van de winst.

Sociale huisvesting

Vier jaar bouwen aan zonne­panelen op meer dan 50.000 sociale woningen

Een hele buurt transformeert, want alle sociale woningen krijgen zonnepanelen. De zonnestroom wordt prioritair verkocht aan de bewoners, die een korting krijgen op de commerciële elektriciteitsprijs. Overschotten worden geïnjecteerd en kunnen op termijn verkocht worden aan sociale huurders die zelf niet in aanmerking komen voor zonnepanelen.

Steun

Jaarlijks steunen we, op structurele wijze, meerdere goede doelen en werken we samen met vzw’s

Voor de opleiding en aanwerving van onze installateurs werken we nauw samen met Rising You en Convivial. In Marokko brengen we energie naar de meest afgelegen plaatsen, desnoods met ezels als transportmiddel. In België zijn we grote fan van Ulendo vzw, dat zich inzet voor straatkinderen in Malawi.

Onze roots

Wist je trouwens waar onze inspiratie vandaan kwam? Van niemand minder dan Bono, de zanger van U2. EnergyVision is opgericht door drie vrienden, die samen 6.200 EUR kapitaal legden. Hun zakken waren leeg, maar ze waren overtuigd dat ze de wereld konden veranderen. De inspiratie kwam van Bono. Het verhaal lees je op www.dearbono.com.

Energiecrisis?  
EnergyVision schoot in actie om klanten te helpen

Toen de energieprijzen naar historische records doorstegen, schoot EnergyVision in actie. We rolden een Crisisplan Energie uit om de winter met z’n allen goed door te komen.